Управління економічною безпекою підприємства - Єрмаков, Євгеній Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об'єктом дослідження є економічна безпека підприємства. Предметом дослідження є управління економічною безпекою підприємства. Метою роботи є розроблення пропозиції з управління економічною безпекою підприємства. В ході дослідження використовувалися методи аналізу і синтезу, метод логічного аналізу. В роботі сформовано теоретичні засади управління економічною безпекою підприємства; розглянуто складові економічної безпеки підприємства та визначити з них найбільш незахищені; розглянуто поняття ризику недружнього поглинання підприємства; розглянуто підходи до оцінювання економічних ризиків в діяльності підприємства; сформовано рекомендації по оцінюванню ризику недружнього поглинання підприємства; оцінено рівень ризику недружнього поглинання ПАТ «Будівельні технології»; розглянуто теоретичні засади управління ризиком недружнього поглинання підприємства; сформовано рекомендації по управлінню ризиком недружнього поглинання ПАТ «Будівельні технології». Наукова новизна роботи полягає в уточненні сутності понять економічна безпека підприємства, ризик недружнього поглинання підприємства, а також формуванні рекомендацій щодо оцінювання та управління ризиком недружнього поглинання підприємства. За результатами дослідження опубліковано 1 наукову статтю в Збірнику студентських наукових праць «Економічні перспективи», м. Харків, ХНАДУ, 2022 р.; 1 тезу доповіді.
Keywords: економічна безпека підприємства; ризик недружнього поглинання; оцінювання; управління