Аналіз і моделювання роботи контролера LTC4020 для заряджання літій-іонних акумуляторів - Войтенко, Іван Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи - проведення аналізу і моделювання роботи контролера LTC4020 для заряджання літій-іонних акумуляторів з метою оптимізації параметрів заряджання, підвищення енергоефективності та забезпечення безпеки експлуатації акумуляторів. Об’єкт дослідження - процеси заряджання літій-іонних акумуляторів із використанням комбінованих контролерів. Предмет дослідження - робота контролера LTC4020 як інструмента регулювання напруги та струму в процесі заряджання літій-іонних акумуляторів. Проблеми ефективного заряджання літій-іонних акумуляторів набувають все більшої актуальності в умовах глобального переходу до електромобільності та відновлюваних джерел енергії. Використання контролерів, таких як LTC4020, відкриває нові можливості для підвищення енергоефективності, безпеки та універсальності зарядних пристроїв.
Keywords: літієві акумуляторні батареї; ринок електромобілів; контролера LTC4020; літій-іонні акумулятори; електробезпечність; моделювання; суперконденсатор