Проектування приводу гравітаційного змішувача Ц-302 - Помазанов, Ярослав Владиславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єктом проектування є бетонозмішувач гравітаційної дії. Мета роботи – модернізація конструкції змішувача, спрощення і підвищення ресурсу роботи бетонозмішувача, ліквідації шуму за рахунок зміни усіх елементів привода. Конструкція запропонованого гравітаційного бетонозмішувача дозволяє відмовитися від складних і дорогих деталей – зубчатого вінця і редуктора, замінити металеві ролики на масивні шини. До переваг проекту слід віднести також досить просту конструкцію вузла. Розрахунки в економічній частині підтверджують переваги запропонованої конструкції бетонозмішувача перед існуючимb конструкціями.
Keywords: зубчатий вінець; редуктор; бетонозмішувач; змішування; барабан