Формування антикризової стратегії підприємства в умовах сучасних економічних викликів - Бурлаченко, Антон Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єктом кваліфікаційної роботи виступає фінансово-економічна діяльність ТДВ «АТП 16363» як суб’єкта господарювання, що функціонує у сфері вантажних перевезень в умовах сучасних економічних викликів. Основною метою даної кваліфікаційної роботи є розробка антикризової стратегії для ТДВ «АТП 16363», яка забезпечить стабільність, конкурентоспроможність та довгостроковий розвиток підприємства в умовах сучасних економічних викликів. Предметом кваліфікаційної роботи є методи, інструменти та процеси розробки і впровадження антикризової стратегії для ТДВ «АТП 16363» в умовах сучасних економічних викликів. У процесі дослідження використовувалися методи аналізу та синтезу для вивчення теоретичних основ антикризових стратегій, порівняльного аналізу для оцінки динаміки показників, економіко-статистичний метод для кількісного аналізу діяльності ТДВ «АТП 16363», графічний метод для візуалізації результатів та метод моделювання для розробки практичних рекомендацій з оптимізації фінансової діяльності й модернізації процесів. Результатами дослідження є визначення ключових проблем і резервів ТДВ «АТП 16363» на основі комплексного аналізу фінансово-економічного стану, структури доходів і витрат, а також оцінки конкурентного середовища. Узагальнено теоретичні підходи до формування антикризової стратегії та розроблено практичні рекомендації щодо оптимізації фінансової діяльності, модернізації операційних процесів і вдосконалення маркетингової стратегії.
Keywords: антикризова стратегія; оптимізація фінансової діяльності; модернізація операційних процесів; swot-аналіз; фінансова стабільність; ефективність; цифрові технології; рентабельність