Вдосконалення організації дорожнього руху на перехресті вулиць Івана та Юрія Лип і генерала Петрова міста Одеси - Первенець, Кирило Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В роботі розглянуто метод оцінки безпеки руху на автомобільних дорогах з урахуванням закономірностей поведінки водія та мотивації його діяльності. Розглянуто вплив показників транспортного потоку та інформаційних характеристик на умови та безпеки руху. Об'єкт дослідження - процес руху на перехресті вулиць Івана та Юрія Лип та генерала Петрова в місті Одеса. Метод дослідження - аналітичний. Проведено оцінку організації дорожнього руху на перехресті вулиць Івана та Юрія Лип та генерала Петров. Розглянуто наявну схему пофазного роз'їзду транспортних засобів та проаналізовано конфліктні точки. Було визначено, що перехрестя є небезпечним. Запропоновано удосконалення організації дорожнього руху на цьому перехресті.
Keywords: Вулично-дорожня мережа; Дорожні умови; Дорожньо-транспортна пригода; Світлофорне регулювання; Транспортні потоки