Computergestützte technologische Vorbereitung der Instandsetzung von Hydraulikaggregaten für Transport- und Arbeitsmaschinen. Teil 1. Instandsetzung von Zahnradpumpengehäuzen unter Einsatz von CNC - Werkzeugmaschinen Sprache) - Самойленко, Роман Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
В рамках роботи було проаналізовано сучасні методи реставрації та використані матеріали. Було розроблено технологію відновлення валів шестерень шляхом контактного зварювання боків зубців для відновлення проходу до корпусу насоса. Крім того, було проаналізовано ремонтне обладнання та впроваджено технологічні заходи для остаточного покращення якості ремонту. Були розроблені методи відновлення основних компонентів шестеренного насоса та спроектовано необхідне технологічне обладнання. Економічний аналіз оцінив доцільність впровадження технології Progelkönen на підприємстві.
Автоматизована технологічна підготовка до ремонту гідравлічних агрегатів для транспортної та будівельної техніки. Частина 1. Ремонт корпусів шестеренних насосів на верстатах з ЧПУ
Keywords: технологія ремонту; контактне зварювання; якість ремонту; вал шестерні; пристосування; параметри обробки