ОБҐРУНТУВАННЯ ФАКТОРІВ ЕФЕКТИВНОСТІ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ВАНТАЖІВ - Ачкасова, Л. М.; Ачкасова, Л. Н.; Аchkasova, L. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2015)
У статті обговорюються питання ефективності процесу перевезень вантажів. Метою дослідження є обґрунтування факторів ефективності цього процесу за допомогою визначення процесу перевезення вантажів як системи. Визначення та оцінка ефективності перевезень вантажів є важливим питанням для управління цим процесом, але це питання залишається відкритим через відсутність обґрунтованої думки щодо складу факторів ефективності вказаного процесу. У статті сформовано проблему управ-ління, поставлено цілі управління процесом перевезення вантажів, визначені критерії роз-межування зовнішнього середовища та системи, що дозволило обґрунтувати склад елементів системи об’єкта управління. Крім того, було визначено характер взаємовідносин процесу перевезення вантажів та зовнішнього середовища, встановлено особливості системи та визначено інформаційне забезпечення зв’язків між процесом перевезення вантажів та зовнішнім середовищем. На підставі отриманих результатів обґрунтовано систему факторів ефективності перевезення вантажів. Отримані результати дозволять менеджеру свідомо впливати на ефективність перевезення вантажів.
ОБОСНОВАНИЕ ФАКТОРОВ ЭФФЕКТИВНОСТИ ПЕРЕВОЗКИ ГРУЗОВ
SUBSTANTIATION OF FACTORS OF EFFECTIVE CARGO TRANSPORTATION
Keywords: процес перевезення вантажів; управління процесом перевезення; потреби процесу перевезення; фактори ефективності процесу перевезення вантажів; процесс перевозки грузов; управление процессом перевозки; потребности процесса перевозки; факторы эффективности процесса перевозки грузов; cargo transportation process; transportation process control; transportation process requirements; efficiency factors of the cargo transportation process; 330.322.05