Розробка автогрейдера на базі вузлів та агрегатів трактора ХТЗ - Литвинов, Михайло Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – легкий автогрейдер. Мета роботи – проектування автогрейдера. Метод дослідження – аналітично-графічний. Виконано огляд конструкцій легких автогрейдерів ведучих світових виробників, розглянуто особливості розрахунку робочого процесу автогрейдера при розробці грунту. Виконано вибір основних параметрів та здійснено розрахунок основних вузлів автогрейдера, виконано розрахунок на міцність основної рами автогрейдера. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях. Обчислено економічний ефект від впровадження у виробництво автогрейдера на базі вузлів та агрегатів трактора ХТЗ Т-150К.
Keywords: автогрейдер; модернізація; бурильне обладнання; ефективність