Удосконалення технології постачання швидкопсувної сировини автомобілями ТОВ «Хмільницький завод СЗМ «Молочний візит» - Шульгіна, Марія Борисівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В результаті аналізу літературних та Інтернет-джерел встановлено, що вагомий вплив на організацію доставки молочної сировини на підприємства з переробки внесли зміни в структурі виробництва та переробки молока, а також поступове запровадження новітніх вимог-стандартів. Розглянути дві альтернативні варіанти схем постачання швидкопсувної молочної сировини до молокопереробного підприємства: «Варіант 1» – постачання швидкопсувної сировини від потужних ферм до молокопереробного підприємства; «Варіант 2» – постачання швидкопсувної сировини від приватних не потужних селянських, фермерських господарств до молокопереробного підприємства. найбільш ефективний є «Варіант 1» при порівнянні з «Варіант 2» з рівнем ефекту у розмірі 66775,23 гривень при максимальному значенні обсягу завезення від ферми, кількості відправників молочної сировини та мінімальному значенні відстані перевезень сировини. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані в удосконаленні роботи вантажних підприємств автомобільного транспорту. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: автомобіль; розвізний маршрут; витрати; міське сполучення; собівартість; страховий запас; ефект