Технічне забезпечення функціонування спецтехніки для демонтажних робіт на базі універсального екскаватора - Каплун, Юрій Романович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Кваліфікаційну роботу присвячено технічному вдосконаленню малогабаритного фронтального навантажувача шляхом розробки конструкції ковша-змішувача для приготування та транспортування будівельних розчинів безпосередньо на об’єкті. У межах дослідження обґрунтовано геометричні параметри обладнання та спроєктовано оригінальний двогвинтовий шнековий вал. За допомогою методів комп'ютерного моделювання здійснено аналіз сил опору та навантажень на приводний елемент. Додатково виконано розрахунок і детальне проєктування закритого конічного редуктора для забезпечення заданих кінематичних характеристик. Також розроблено комплекс заходів з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях, спрямованих на мінімізацію ризиків для операторів техніки.
Keywords: ковш-змішувач; двогвинтовий шнековий вал; 3д модель; конічний редуктор