Транспортний засіб категорії М3. Розробка зчеплення та дослідження головної передачі - Аршинніков, Богдан В'ячеславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт дослідження – транспортний засіб категорії М3. Мета роботи – розробка зчеплення транспортного засобу категорії М3. В ході виконання кваліфікаційної роботи було виконано аналіз конструкцій транспортних засобів категорії М3, виділено особливості конструкцій агрегатів трансмісії. Значну увагу було приділено агрегату зчеплення. Було розглянуто переваги і недоліки поширених конструкцій та розроблено зчеплення транспортного засобу категорії М3, яке відповідає всім вимогам, має високі технологічні і експлуатаційні показники. Результати кваліфікаційної роботи можуть бути використані при проєктуванні трансмісій транспортних засобів категорії М3 або вдосконаленні вже існуючих.
Keywords: транспортний засіб; автобус; зчеплення; головна передача