Управління інноваціями на основі цифрової трансформації підприємств транспортно-логістичної системи - Золотухін, Олександр Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У кваліфікаційній роботі розглянуті особливості управління інноваціями на основі цифрової трансформації підприємств транспортно-логістичного комплексу. Визначено основні поняття та еволюцію розвитку управління інноваціями, розглянуто сучасні напрямки розвитку цифрової трансформації АТП. Проаналізовано стан управління інноваціями та оцінка рівня цифровізації на підприємствах транспортно-логістичної системи України. Поведено аналіз існуючих методів оцінки рівня цифровізації підприємств транспортно-логістичного комплексу. Розроблено та апробовано методику оцінки рівня цифрової трансформації автотранспортних підприємств, яка враховує специфіку підприємств транспортно-логістичного комплексу. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – розвиток управління інноваціями та цифровізація АТП є перспективним напрямком як досліджень в сфері управління, так і для практичного застосування на підприємствах транспорту та логістики.
Keywords: інновації; управління інноваціями; цифрова трансформація; оцінка рівня цифровізації; методи оцінки рівня цифровізації автопраспортних підприємств