Комбiнована силова установка транспортного засобу - Туренко, Анатолiй Миколайович; Богомолов, Вiктор Олександрович; Клименко, Валерiй Iванович; Харченко, Анатолiй Iванович (My University, 2011)
Комбінована силова установка транспортного засобу, яка включає два двигуни, що використовують різні джерела енергії, один із яких двигун внутрішнього згоряння, механізм трансмісії, що з'єднує двигуни та колеса ведучих мостів, яка відрізняється тим, що другим двигуном є пневмодвигун, причому обидва двигуни виконані з можливістю спільної або роздільної передачі крутного моменту на колеса ведучих мостів за сигналами електронного блока керування, електрично зв'язаного з датчиками, що реєструють режими роботи кожного із двигунів, та перетворюючого сигнал педалі "газу" у сигнали керування режимами роботи двигунів.
Keywords: машинобудування; транспорт