Удосконалення організаційно-методичних засад обліку рухомого складу автотранспортного підприємства - Федорченко, Ганна Леонідівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Обґрунтувано теоретичні положення і розроблено практичні рекомендації з удосконалення організаційно-методичних засад бухгалтерського обліку рухомого складу АТП; проведено фінансовий аналіз досліджуваного підприємства; розвинуто організаційні аспекти бухгалтерського обліку господарських операцій з транспортними засобами АТП і надано пропозиції з поліпшення обліково-аналітичної роботи з такими необоротними активами; розроблено рекомендації щодо організації і методики обліку автотранспорту під час простою. Напрацювання, висновки, узагальнення, зроблені в процесі дослідження, є внеском у розвиток теорії і практики обліку основних засобів і можуть бути застосовані у процесі оптимізації облікового процесу на АТП та підвищення ефективності використання аналітичних даних для обґрунтування і прийняття управлінських рішень щодо вдосконалення організації обліку наявності і використання його рухомого складу.
Мета роботи – узагальнення і розвиток теоретично-методологічних засад і розробка практичних рекомендацій з удосконалення організаційно-методичних положень обліку рухомого складу автотранспортного підприємства
Keywords: автотранспортне підприємство; бухгалтерський облік; основні засоби; організація обліку; оцінка; простій; рухомий склад