Інженерно-геодезичні вишукування при капітальному ремонті автомобільної дороги М03 на ділянці Гонтів Яр – Валки - Маслов, Данило Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Результатом дослідження є складання топографічних планів, профілів та іншої технічної документації, яка дозволяє ефективно планувати та виконувати ремонтні роботи. Також розроблено рекомендації для покращення підходів до інженерно-геодезичних вишукувань. Практична значущість роботи полягає у можливості застосування отриманих результатів для інших проектів з ремонту автомобільних доріг в Україні. Використання новітніх технологій сприяє підвищенню точності геодезичних даних, зниженню витрат на ремонт та забезпеченню довговічності дорожньої інфраструктури. Кваліфікаційна робота складається з теоретичного огляду, опису об’єкта, технології проведення вишукувань і оформлення результатів. Надано висновки та рекомендації для впровадження розробленої методики.
Keywords: інженерно-геодезичні вишукування; капітальний ремонт дороги; автомобільна дорога; топографічна зйомка; геодезичні методи; нормативно-правова база; дорожнє будівництво