ЗАКОНОМІРНОСТІ ПРОСТОРОВИХ ХАРАКТЕРИСТИК МАРШРУТНОГО ТРАНСПОРТУ МІСТ - Горбачов, Петро Федорович; Кабалянц, П. С.; Свічинський, С. В.; Горбачёв, Пётр Фёдорович; Кабалянц, П. С.; Свичинский, С. В.; Gorbachov, P.; Kabalyants, P.; Svichinskiy, S. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2012)
Наведено результати дослідження взаємозв’язку між розподілом Релея та показниковим розподілом, які придатні для опису довжин перегонів міського пасажирського транспорту (МПТ). Обґрунтовано виникнення параметра зсуву показникового розподілу, а також вибір його значення, яке не спотворює властивостей випадкової величини довжин перегонів.
ЗАКОНОМЕРНОСТИ ПРОСТРАНСТВЕННЫХ ХАРАКТЕРИСТИК МАРШРУТНОГО ТРАНСПОРТА ГОРОДОВ
REGULARITIES IN SPATIAL CHARACTERISTICS OF CITY ROUTE TRANSPORT
Keywords: попит на транспорт; функція розселення; перегін; координати зупиночних пунктів; розподіл Релея; ряд Тейлора; показниковий розподіл; спрос на транспорт; функция расселения; перегон; координаты остановочных пунктов; распределение Релея; ряд Тейлора; показательное распределение; transport demand; residence function; distance; stops rectangular coordinates; Rayleigh distribution; Taylor series; exponential distribution; 656.015