Автомобільний двигун потужністю 50кВт на базі двигуна 4Ч7,5/7,35. Частина 1. Визначення та реалізація шляхів покращення експлуатаційної паливної економічності - Диченко, Єлизавета Олегівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
У кваліфікаційній роботі бакалавра спроектовано автомобільний двигун потужністю 50 кВт. В роботі було виконано вибір вихідних параметрів, опис конструкції, розрахунок робочого процесу двигуна, динамічний розрахунок, розрахунок міцності блоку циліндрів та поршня. В спеціальній частині виконано аналіз заходів для покращення паливної економічності двигуна, та запропоновані шляхи для їх реалізації. Розглянуто питання економічної ефективності впровадження розробки та охорони праці на підприємстві.
Keywords: двигун; примусове запалювання; конструкція; системи двигуна; робочий процес; експлуатаційна паливна економічність; динамічний розрахунок; міцність деталей