Оптимізація динамічних та силових параметрів мобільних енергетичних засобів - Прокопенко, Дмитро Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Отримані результати експериментальних досліджень підтверджують ефективність застосування системи автоматизованого перерозподілу зчіпної ваги для підвищення тягово-зчіпних властивостей, курсової стійкості та продуктивності мобільного енергетичного засобу при виконанні транспортно-технологічних робіт. Автоматизація процесу перерозподілу зчіпної ваги синергично оптимізує експлуатаційний цикл мобільного енергетичного засобу: тягове зусилля збільшується на 22 %, продуктивність збільшується на 19 %, витрата палива зменшується на 13 %, буксування зменшується на 42 %.
Keywords: мобільний енергетичний засіб; розподіл ваги; довантажувач; тягове зусилля; буксування; економікоматематична модель