Визначення раціональних витрат потужності на інтенсифікацію робочого процесу землерийно-транспортної машини та технічні рішення їх реалізації - Хмара, Л. А.; Голубченко, О. І.; Khmara, L. A.; Golubchenko, A. I.; Хмара, Л. А.; Голубченко, А. И. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Розроблена методика визначення раціональних витрат потужності на інтенсифікацію робочого процесу землерийно-транспортної машини за умови повного використання тягово-зчіпних властивостей ходового обладнання базової машини з максимальними тяговим та загальним ККД. Запропоновані технічні рішення інтенсифікаторів для реалізації мінімальних витрат потужності, наведений приклад застосування запропонованої ме-тодики.
Determining the rational cost of power for the intensification of the working process of the earth moving machine and technical solutions for their implementation
Определение рациональных затрат мощности на интенсификацию рабочего процесса землеройно-транспортной машины и технические решения для их реализации
Keywords: тяговий ККД; повний ККД; зведений ККД; витрати потужності; технічні рішення інтенсифікаторів; ківш скрепера; копання rрунту; traction efficiency; full efficiency; reduced efficiency; power consumption; echnical solutions of intensifiers; scraper bucket; soil digging; тяговый КПД; полный КПД; приведенный КПД; затраты мощности; технические решения интенсификаторов; ковш скрепера; копание грунта; 621.878.6; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.88.2.104