Інноваційна діяльність як чинник розвитку транспортно-логістичних підприємств регіону - Дерев’янко, Олександр Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єктом роботи є діяльність Товариства з додатковою відповідальністю «АТП 16363» (далі ТДВ «АТП 16363»). Метою кваліфікаційної (магістерської) роботи є дослідження та обґрунтування інноваційної діяльності як чинника розвитку транспортно-логістичних підприємств на прикладі ТДВ «АТП 16363» та аналізу його діяльності. Предметом дослідження є сукупність теоретико-методичних і практичних засад заради підвищення інноваційної діяльності підприємства ТДВ «АТП 16363». В кваліфікаційній роботі було використано наступні методи дослідження: економічний аналіз; синтез; функціонально-вартісний аналіз; порівняння. У роботі дано визначення термінам «інновації», «інноваційна діяльність». Ознайомлено з транспортною галуззю України. Ознайомлено з діяльністю логістичних підприємств. Досліджено діяльність підприємства ТДВ «АТП 16363». Визначено показники ефективності діяльності підприємства. Запропоновано заходи з удосконалення діяльності підприємства. Зроблено фінансове обґрунтування запропонованих заходів. Практична значимість отриманих результатів та аналізу сприяє підвищенню інноваційної ефективності та інвестиційної привабливості підприємства ТДВ «АТП 16363». Ця інформація може бути корисною для інвесторів, кредиторів та інших зацікавлених осіб.
Keywords: інновація; інноваційна діяльність; розвиток; підприємство; діяльність; логістика; ефективність