Удосконалення методики визначення електромагнітного випромінювання електромобілями - Бірченко, Максим Євгенійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Об'єкт дослідження – система урахування енерговитрат електричних систем електромобілів. Мета дослідження – підвищення економічності та екологічної безпеки електромобілів за рахунок дослідження електромагнітного випромінювання та розробки системи управління силовим агрегатом електромобілів. Метод дослідження – схемотехнічне моделювання енергоспоживання та вплив електромагнітного випромінювання електромобілів на зовнішнє середовище. Задачі дослідження: дослідження техніко-експлуатаційних властивостей та якість електромобілів, які найкращим чином відповідають вимогам користувача для даних умов експлуатації; проведення порівняльного аналізу джерел енергії та тягових електричних двигунів.
Keywords: електросилова установка (есу); акумуляторна високовольтна батарея; електроніка; інвертор; потужність