Динамічна модель прогнозування міцності дорожнього одягу за георадарними даними - Батракова, А. Г.; Дорожко, Є. В.; Урдзік, С. М.; Шелкова, І. С.; Назаренко, І. В.; Batrakova, Angelika; Dorozhko, Yevhen; Urdzik, Serhii; Shelkova, Iryna; Nazarenko, Iryna (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Розроблено динамічну адаптивну модель прогнозування стану конструкції дорожнього одягу, що містить інформацію про вологість підстильного ґрунту, яка отримана під час георадарного зондування. Модель враховує поправку між модельним і визначеним у процесі георадарного зондування коефіцієнтом запасу міцності. Перевагою такого підходу є скорочення набору вихідних даних і підвищення ефективності прогнозування.
Dynamic model for predicting the strength of road surfaces based on georadar data
Keywords: георадарне зондування; динамічна модель; прогнозування міцності; дорожній одяг; вологість ґрунту; діелектрична проникність; ground-penetrating radar sounding; dynamic model; strength prediction; road pavement; soil moisture; dielectric permittivity; 625.7/.8; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.109.0.155