Дослідження шляхів підвищення ефективності роботи змащувальної системи легкового автомобіля - Буряк, Едуард Валерійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт дослідження – система змащення двигуна автомобіля. Мета роботи – підвищення якості обслуговування з метою скорочення часу на діагностування двигуна легкового автомобіля та прогнозування його ресурсу. Метод дослідження – аналітичні дослідження. У роботі розглянуті питання зміни технічного стану двигунів автомобілів залежно від умов експлуатації й проаналізовані основні методи оцінки зношування сполучень. Також запропонован варіант планувальних рішень поста діагностування двигунів легкових автомобілів й описана його робота. Запропоновано до впровадження, пристрій «БАЗАЛЬТ», який призначений для оцінки зношування двигуна. Розроблено технологічні інструкції із застосування даного тестера а також технологічні інструкції з обслуговуванні системи змащення двигуна.
Keywords: РЕМОНТ; УСТАТКУВАННЯ; ДІЛЯНКА; ДІАГНОСТИКА; ТОКСИЧНІСТЬ; ОЛИВА; ЗНОС; СПОЛУЧЕННЯ; ЦПГ; КШМ