Аналіз підходів до кількісного оцінювання зчеплюваності бітумних в`яжучих з кам’яними матеріалами за допомогою методів цифрового оброблення зображень - Пиріг, Я. І.; Пиріг, Н. Я.; Pyrig, Yan; Pyrig, Nataliia (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У статті розглянуто підходи до кількісного оцінювання зчеплюваності бітумних в’яжучих з кам’яними матеріалами, що здійснюють за допомогою методів цифрового оброблення зображень. Установлено основні умови отримання якісного зображення бітумомінерального матеріалу, випробуваного одним зі стандартних методів визначення адгезії. Розглянуто підходи до вибору умов освітлення зразків кам’яних матеріалів, а також наявні методи оброблення зображень.
Analysis of approaches to quantitative assessment of bitumen binders adhesion to stone materials using digital image processing methods
Keywords: бітум; зчеплюваність; кам’яні матеріали; зображення; цифрове оброблення; bitumen; adhesion; stone materials; image; digital processing; 665.775+621.785.784; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.109.0.89