Функціональна модель аналізу та оцінки пасажиропотоку громадського транспорту - Бондаренко, Дмитро Олександрович; Ушакова, Ірина Олексіївна; Bondarenko, Dmytro; Ushakova, Iryna (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Однією з актуальних проблем функціонування транспортних систем є створення автоматизованої системи масового обслуговування пасажиропотоків, зокрема в метрополітені. Аналіз пасажиропотоків з використанням автоматизованої системи дозволить вирішити багато завдань проектування, експлуатації, планування роботи метро, скоротити час на обслуговування пасажирів й оптимізувати пасажирські потоки. Розроблення функціональної моделі аналізу та оцінки пасажиропотоку громадського транспорту спрямоване на створення програмного продукту, який дозволяє оптимізувати роботу як вже наявних станцій метрополітену, так і тих, що будуть зведені в майбутньому.
Functional model of public transport passenger flow analysis and assessment
Keywords: функціональна модель; система масового обслуговування; програмний продукт; аналіз даних; пасажиропотік; functional model; mass service system; software product; data analysis; passenger flow; 004.4.7; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.100.0.19