Удосконалення організації дорожнього руху біля трансопртного вузла вул. Академіка Павлова - вул. Семиградська в місті Харкові - Народов, Іван Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Об’єкт дослідження – процес функціонування транспортного вузла вул. Академіка Павлова – вул. Семиградська в місті Харкові. Мета роботи - підвищення ефективності функціонування транспортного вузла вул. Академіка Павлова – вул. Семиградська в місті Харкові шляхом удосконалення ОДР на основі застосування методів імітаційного моделювання. Методи дослідження: натурні обстеження транспортних потоків, метод конфліктних точок, статистичний аналіз ДТП, методи імітаційне транспортного моделювання в програмному комплексі PTV VISSIM. Проведений аналіз сучасних методів ОДР на транспортних вузлах та дослідити особливості функціонування регульованих міських перехресть. Виконаний аналіз транспортно-експлуатаційних характеристик транспортного вузла вул. Академіка Павлова – вул. Семиградська в м. Харкові та виявити недоліки існуючої організації дорожнього руху. Розроблена імітаційна модель транспортного вузла в середовищі PTV VISSIM та досліджена ефективність його функціонування за існуючої схеми ОДР. Розроблені заходи щодо вдосконалення ОДР, виконане моделювання проектного варіанта та проведена оцінка затримок транспортних засобів для ранкового та вечірнього пікових періодів роботи.
Keywords: транспортний вузол; світлофорне регулювання; транспортні потоки; моделювання дорожнього руху; організація дорожнього руху