Визначення технології переробки автомобільних складових - Толмачов, Ігор Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Метою дослідження є удосконалення технології автомобільних складових. Об’єктом дослідження є процес переробки автомобільних складових. Предметом дослідження є переробка металевих автомобільних складових і акумуляторних батарей. У першому розділі виконано аналіз стану і проблем переробки автомобільних складових, шляхи реалізації системи авторециклінгу в країнах з розвиненим автомобілебудуванням і в Україні. У другому розділі виконано удосконалення технології переробки компонентів ВЕА з чорних металів. Зроблено вибір обладнання і устаткування для підготовки металобрухту ВЕА до переплавці. Показано особливості переробки брухту і відходів металів ВЕА за допомогою шредерів. Третій розділ присвячений особливостям переробки відпрацьованих автомобільних акумуляторних батарей автомобілів. Приведено головні етапи технологічного процесу переробки АКБ і виконано обґрунтування еколого-економічної необхідності вторинної переробки АКБ автомобілів.
Keywords: автомобіль; автомобільні складові; переробка; авторециклінг; чорний метал; акумуляторна батарея.