Способи виявлення та технології усунення колій на автомобільних дорогах - Брензович, Денис Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Метою роботи є вивчення причин виникнення коліїутворення на автомобільних дорогах та розробка заходів щодо їх усунення. Головними задачами роботи є: – провести аналіз впливу колійності на рух автомобілів; – визначити причини утворення колій; – занормувати колійність на автомобільних дорогах України; – проаналізувати методи, за допомогою яких проводять дослідження коліїутворення; – вивчити засоби, за допомогою яких проводять моделювання роботи шарів дорожнього одягу; – вивчити напрямки підвищення коліїстійкості.
Keywords: автомобільна дорога; колійність; зчеплення; деформації; чаша прогину; дорожній одяг; асфальтобетон; колієстійкість; коліємір; аквапланування; безпека руху