Управління розвитком персоналу підприємства - Котелевець, Євген Костянтинович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В кваліфікаційній роботі удосконалено: формулювання змісту економічної категорії «розвиток персоналу», основною відмінністю якого від існуючих є врахування необхідності не лише удосконалення працівниками наявних, а й набуття нових сучасних компетентностей на підставі застосування інноваційних методів та інструментів. Звідси у роботі під розвитком персоналу пропонується розуміти невпинний процес набуття нових та удосконалення наявних якісних характеристик персоналу – його компетентностей (знань, умінь, навиків, досвіду тощо), передбачених у програмах розвитку персоналу, що завбачує застосування новітніх інноваційних методів та інструментів задля досягнення вищих індивідуальних і колективних показників роботи. Практичне значення отриманих результатів полягає у тому, що їх реалізація дозволяє удосконалити систему управління розвитком підприємства загалом та його персоналу, зокрема.
Keywords: персонал; розвиток; розвиток персоналу; управління персоналом; управління розвитком персоналу