Оцінка проектного рішення проекту капітального ремонту автомобільної дороги Р-71 Одеса – Ананьїв – Хащувате – /М-05/ на ділянці від км 17+200 до км 19+200 - Хандій, Василь Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Об’єкт дослідження – ділянка автомобільної дороги Р-71 Одеса – Ананьїв – Хащувате – /М-05/ від км 17+200 до км 19+200. Предмет дослідження – проєктні рішення з капітального ремонту ділянки автомобільної дороги Р-71 Одеса – Ананьїв – Хащувате – /М-05/ від км 17+200 до км 19+200 та умови організації дорожнього руху на ній. Мета роботи – виконати оцінку проєктного рішення капітального ремонту ділянки автомобільної дороги та розробити заходи, спрямовані на підвищення безпеки дорожнього руху. Методи дослідження – аналіз науково-технічної літератури та інженерні розрахунки параметрів автомобільної дороги. У результаті виконання кваліфікаційної роботи було проаналізовано вихідні дані ділянки дороги та умови її розташування, визначено фактичну і перспективну інтенсивність руху, обґрунтовано відповідність ділянки ІІ технічній категорії. Виконано розрахунок конструкції дорожнього одягу. Розглянуто план траси, поздовжній профіль, поперечні профілі земляного полотна. Крім того, у роботі проведено аналіз умов руху за коефіцієнтами аварійності, визначено ділянки з підвищеним рівнем небезпеки та встановлено основні фактори, що впливають на безпеку руху. На основі проведеної оцінки розроблено заходи з організації дорожнього руху, зокрема передбачено встановлення дорожніх знаків, нанесення дорожньої розмітки, улаштування напрямних стовпчиків та дорожнього огородження.
Keywords: капітальний ремонт; автомобільна дорога; дорожній одяг; план траси; поздовжній профіль; безпека руху; оцінка проєктного рішення