Облік нарахування та сплати єдиного соціального внеску на підприємстві - Шагун, Євгенія Максимівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Обґрунтовано теоретичні положення і розроблено практичні рекомендації з удосконалення організаційно-методичних засад бухгалтерського обліку єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування; проведено аналіз фінансового стану досліджуваного підприємства з акцентом на ефективність організації обліку нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування; розроблено загальні рекомендації щодо вдосконалення системи бухгалтерського обліку внеску та конкретизовано їх зміст для підприємств, що функціонують у сфері виробничо-господарської діяльності. Зокрема, надано пропозиції щодо вдосконалення документування й організації первинного обліку операцій з нарахування та сплати єдиного внеску, а також методики внутрішнього контролю за такими операціями.
Keywords: облік ЄСВ; розрахунки з органами страхування; заборгованість; боргові зобов'язання; страхування; розрахунки з працівниками.