Оцінка динамічних властивостей автомобіля. - Соболь, Юрій Іванович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Метою роботи є оцінка впливу характеристик взаємодії коліс з опорною поверхнею на експлуатаційні властивості автомобіля. Об’єктом дослідження є процес взаємодії коліс автомобіля з опорною поверхнею. Предметом дослідження є встановлення зв'язків між колесами автомобіля та опорною поверхнею. Методами дослідження є аналітичне дослідження процесу взаємодії коліс автомобіля з опорною поверхнею. Виконано аналіз взаємодії коліс однієї осі автомобіля з опорною поверхнею і розглянуто причини появи нерівномірності навантаження коліс однієї осі автомобіля. Зроблена цінка динамічних властивостей автомобілів при взаємодії з опорною поверхнею і визначено коефіцієнт опору бічному відведенню осі автомобіля. Визначено яким чином здійснюється забезпечення стабільності взаємодії коліс автомобіля з опорною поверхнею і обґрунтувано можливость спільної роботи антиблокувальної та протибуксувальних систем автомобілів.
Keywords: АВТОМОБІЛЬ; ДИНАМІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ; ОПОРНА ПОВЕРХНЯ; НЕРІВНОМІРНОСТЬ; ВЕРТИКАЛЬНІ РЕАКЦІЇ; БІЧНЕ ВІДВЕДЕННЯ; СТАБІЛЬНІСТЬ; АНТИБЛОКУВАЛЬНА СИСТЕМА.