Транспортний засіб категорії М1. Розробка карданної передачі та аналіз конструкцій амортизаторів - Шеремет, Максим Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Об'єкт роботи – карданна передача транспортного засобу категорії М1. Мета роботи – розробка карданної передачі транспортного засобу категорії М1, аналіз конструкцій амортизаторів. Метод дослідження – аналітичний з використанням класичних теорій та наукових підходів.В класичному компонуванні трансмісії автомобіля карданна передача передає крутний момент від коробки перемикання передач до головної передачі під різним кутом в залежності від ходу підвіски. З розвитком технологій, люди все більше намагаються удосконалити конструкцію амортизаторів, поліпшити їх характеристики, поєднати в одному виробі можливість переміщуватися з комфортом, але при необхідності наділяти автомобіль достатньою стійкістю і хорошою керованістю, тобто відійти від статичності амортизаторів. Результати можуть бути використані в навчальному процесі і при проєктуванні автомобільних систем керування.
Keywords: карданна передача; хрестовина; вилка карданної передачі; корпус голчастого підшипника; однотрубний амортизатор; двотрубний амортизатор; система керування