Геодезичне забезпечення побудови картографічної продукції - Фадєєв, Федір Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
В роботі використані сучасні топографо-геодезичні вишукування із застосуванням Дистанційного Зондування Землі та застосування ГІС-технологій при побудові картографічного матеріалу на територію населеного пункту. В наш час в Україні є актуальним виконання геодезичного знімання території та побудова цифрового картографічного матеріалу на територію населеного пункту с.Криничне. Для цього потрібно створити картографічний продукт у цифровому та паперовому вигляді з відображенням рельєфу місцевості. У роботі були розглянуті методи геодезичного знімання, прив’язка до пунктів ДГМ, деталізація космічних знімків методами ДЗЗ. Побудова цифровогоь картографічного матеріалу виконувалась з допомогою геодезичного програмного забезпечення Didgitals.
Keywords: геодезичні вишукування; ГІС-технології; картографічна побудова; ДЗЗ; космічні знімки