Проект модернізації технологічного обладнання навантажувача з розробкою грейферного захоплювача - Пелішенко, Артем Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломному проекті наведена документація на розробку гусеничної навантажувальної машини. В проекті розроблено вихідні вимоги на проектування, сформульовано вимоги технічного завдання, визначені вихідні дані для проектування, проведено обґрунтування параметрів захоплювача, побудовані функціональна, гідравлічна та принципова схеми машини. Розроблено також конструкції збірних одиниць і деталей, розглянуто питання організації робіт з використанням навантажувальної машини, а також її експлуатацію та охорону праці. Розраховано економічний ефект від використання проектованої машини.
Keywords: трактор; грейферний захоплювач; навантаження; пачка дерев; ефективність