Покращення технологічності обслуговування та ремонту електрообладнання мостового крана на підприємстві з ремонту спецтехніки. - Плахтій, Віктор Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – виробничі технологічні процеси відновлення і подальшого обслуговування силового електромеханічного обладнання кранового устаткування. Предмет дослідження – електрична частина мостового крана КМ-15-19,5. Мета роботи – відновлювальний ремонт електричної частини мостового крана з використанням виключно вітчизняного обладнання та комплектуючих для покращення технологічності обслуговування крана. Виконано аналіз поточного стану обслуговування та ремонту електрообладнання мостового крана, запропоновані раціональні методики проведення процедур обслуговування відновленого обладнання, здійснено вибір та впровадження вітчизняних комплектуючих, а також запропоновані можливості модернізації контактних електромагнітних пристроїв крана на безконтактні електронні.
Keywords: кран мостовий; крановий електродвигун; гальмо колодкове; командоконтролер; електрогідроштовхач; кінцевий вимикач; блок резисторів; контактор; струмознімач