Проектування роботизованого модулю складського терміналу - Самолевський, Едуард Станіславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Синтез сучасних прецизійних, інформаційних і вимірювальних технологій дає основу для проєктування, виготовлення та впровадження інтелектуальних роботизованих модулів у складські термінали. Об’єкт дослідження – роботизований модуль складського терміналу. Предмет дослідження – проектування роботизованого модулю складського терміналу. Мета роботи – підвищити ефективність функціонування складського терміналу за рахунок проєктування компонентів роботизованого модуля на сучасній програмно-апаратній базі. У роботі було проаналізовано існуючі рішення проєктування роботизованого модулю, що виконує вантажно-розвантажувальні операції на складських терміналах. Висунуто задачі дослідження. Розроблено технологію автоматизованого проєктування роботизованого модулю складського терміналу. Проаналізовано методи вибору технічних та апаратних засобів обробки інформаційних сигналів процесу керування. Обрано апаратні компоненти та програмний інструментарій для обробки параметрів робочого процесу. Проведено моделювання роботи роботизованого модуля в середовищі Proteus. Під час розробки дипломної роботи автором опубліковано статтю у збірнику наукових праць Міжнародної науково-практичної конференції: «Європейські стратегії енергозбереження та їх адаптація в Україні». Плугіна Т.В., Самолевський Е.В. Архітектура систем ІоТ для інтелектуальних рішень промислової автоматизації. Львівська політехніка, 28 травня 2026.
Keywords: алгоритм; вибір; ефективність; компоненти проєктування; моделювання; оптимізація; роботизований модуль; склад; термінал; технологія