Аналiз методiв моделювання в екологiї з позицiй системологiї - Ковальова, О. М.; Ковалева, О. Н.; Kovalova, O. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Здійснено аналіз основних положень системології щодо підходів у дослідженні простих і складних систем. Розглянуті основні принципи системології та найбільш важливі функції пояснення та передбачення спостережуваних феноменів в досліджуваному класі систем, а також зв’язок між ускладненням поведінки об’єктів, що моделюються, і методами їх моделювання.
Анализ методов моделирования в экологии с позиций системологии
Analysing modeling methods in the ecology from the systemology positions
Keywords: екосистеми; прості і складні системи; фізикалізм і системологія; складність системи; акт рішення; принципи системології; методи математичного моделювання; экосистемы; простые и сложные системы; физикализм и системология; сложность системы; акт решения; принципы системологии; методы математического моделирования; ecosystems; simple and complex systems; physicalism and systemology; complexity of the system; act decision; principles of systemology; methods of mathematical modeling; 519.8; 10.30977/BUL.2219-5548.2019.85.0.132