Обґрунтування перспективної інфраструктури розміщення зарядних станцій для електромобілів - Ричик, Антон Іванович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета дослідження – обґрунтування оптимальної кількості зарядних станцій для електромобілів. Метод дослідження – оптимізація кількісних і якісних параметрів розміщення зарядних станцій для електромобілів. Задачі дослідження: дослідження техніко-експлуатаційних властивостей зарядних станцій електромобілів, які найкращим чином відповідають вимогам користувача для даних умов експлуатації; обґрунтування перспективного розвитку інфраструктури розміщення зарядних станцій для електромобілів. Застосовані сценарії інфраструктури розміщення зарядних станцій підтримують ефективне та оптимізоване управління, досягаючи низької окупності та високих значень самодостатності. Отримані результати показують, що цей метод є життєздатним і економічно ефективним рішенням для експлуатації електромобілів.
Keywords: акумуляторна високовольтна батарея; електроніка; інвертор; потужність; електросилова установка; ЕСУ