Розробка малогабаритної сніговбиральної машини для обслуговування аеродромів - Сотник, Анатолій Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт проектування – малогабаритне самохідне шасі класу 5 кН. Мета роботи - модернізація шасі для виконання сніговбиральних робіт. Проведено огляд конструкцій вітчизняних та зарубіжних малогабаритних снігозбиральних машин. Визначено основні переваги, недоліки та напрямки розвитку снігозбиральної техніки. На основі проведеної роботи запропоновано нову конструкція малогабаритної сніговбиральної машини. В роботі проведено розрахунки, що підтверджують надійність і працездатність конструкції. В розділ охорони праці приведено заходи по створенню нормальних та нешкідливих санітарно-гігієнічних норм праці та заходи по забезпеченню безпечних умов праці.
Keywords: сніговбиральна машина; конструкція; міцність; продуктивність; робочий орган