Розробка системи дистанційного безпровідного керування баштовим краном - Мацюк, Руслан Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єктом дослідження є система дистанційного керування баштовими кранами. Мета роботи – створення системи дистанційного керування баштовими кранами. Метод дослідження – аналітично–графічний. В роботі показана актуальність модернізації крану, описано особливості побудови системи управління. Розроблено пристрій дистанційного керування на основі мікроконтролерів серії КР1506ХЛ1 та КР1506ХЛ2. Виконано розробку структурної, функціональної та принципової електричних схем пристрою. Проведено розрахунок ємнісної інтегруючої ланки та розрахунок напруги операційного підсилювача. Також розрахунок з охорони праці захисного заземлення та приведено техніко-економічні показники.
Keywords: птм; кран; приймач; передавач; принципова схема; підсилювач