Дослідження зміни показників якості гальмівної рідини при експлуатації автомобіля - Шульгань, Дмитро Романович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об'єкт дослідження – процес зміни фізико-хімічних властивостей гальмівної рідини при експлуатації автомобіля Ford. Мета роботи – визначення оптимальних термінів служби гальмівної рідини шляхом вивчення її фізико-хімічних властивостей, що дозволяє збільшити тривалість служби рідини. Методи дослідження – метод аналізу, що ґрунтується на фундаментальних законах фізики та матеріалознавства, експериментальні методи із застосуванням сучасних методик, встановлених у ДСТУ, методи математичної статистики. В кваліфікаційній роботі магістра розглянуто марки та класифікацію гальмівних рідин. Виконано аналіз існуючих гальмівних рідин та їх фізико-хімічних властивостей. Приведені методи оцінки стану працюючої гальмівної рідини та результати зміни температури кипіння при експлуатації автомобіля Ford.
Keywords: температура кипіння; гальмівна рідина; гальмівна система; автомобіль; експлуатація; експеримент