Використання комп’ютерних та інформаційних технологій на різних етапах поводження з ТПВ - Барун, М. В.; Коверсун, С. О.; Лежнева, О. І.; Лотарєв, А. Г.; Barun, Maryna; Koversun, Svitlana; Lezhneva, Elena; Lotariev, Andrii (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У статті розглянуто сутність поводження з твердими побутовими відходами на території України. Проаналізовано актуальність застосування інформаційних і комп’ютерних технологій на різних етапах поводження з побутовими відходами з упровадженням моніторингу відходів і аналізу методів поводження з ними, що дасть змогу більш ефективно використовувати їх ресурсний потенціал під час вилучення ресурсно-цінних компонентів, а також підвищити рівень екологічної безпеки народного господарства й суспільства загалом.
The use of computer and information technologies at the various stages of municipal solid waste management
Keywords: тверді побутові відходи; інформаційне забезпечення; комп’ютерні технологі; Solid household waste; information support; computer technologies; 628.54:004(477); 10.30977/BUL.2219-5548.2025.108.0.168