Геодезичне забезпечення винесення в натуру межі земельної ділянки під водний об’єкт у Дубенському районі Рівненської області - Ломіковський, Владислав Іванович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота складається зі вступу, п’яти розділів, висновку, переліку посилань і трьох додатків. В першому розділі розглянуто опис об'єкту робіт, загальна інформація про земельну ділянку для рибогосподарських потреб, основні дані документації по земельній ділянці, мета і завдання роботи. В другому розділі розглянута нормативно-правова база використання водного об'єкта. В третьому розділі розглянута земельно-кадастрова інформація. В четвертому розділі розглянуті геодезичні роботи при винесенні меж земельної ділянки для водних об’єктів, геодезична основа, топографо-геодезична вивченість території, проект геодезичної мережі для виносу на місцевість меж земельної ділянки, методика геодезичних розмічувальних робіт, створення геодезичної основи розмічувальних робіт, способи розмічувальних робіт та їх аналіз, обґрунтування вибору методу розмічувальних робіт, порядок виконання геодезичних розмічувальних робіт, розрахунок розмічувальних елементів, складання розмічувального креслення, контроль виносу проекту в натуру. В п’ятому розділі розглянута охорона праці при проведенні польових робіт, охорона праці при проведенні камеральних робіт, пожежна безпека.
Keywords: геодезичне забезпечення; винесення в натуру; водний об’єкт; цифрова модель місцевості; топографічний план