Структурний стан та фізико-механічні властивості багатошарових вакуумно-дугових Ti/TiN-покриттів - Сердюк, І. В.; Serdiuk, Іryna Vitaliivna; Столбовий, В. О.; Stolbovyi, Viacheslav Oleksandrovich; Андреєв, А. О.; Аndreev, Аnatolij Opanasovich; Горбань, В. Ф.; Gorban, Viktor Fedorovich; Кривошапка, Р. В.; Кryvoshapka, Ruslan Vasilievich (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Підвищення ресурсу праці різального інструменту в умовах знакозмінного наван-таження має велике значення, оскільки впливає не тільки на собівартість продукції, але й на конкурентоспроможність підприємства. У роботі було здійснено дослідження структурного стану та фізико-механічних властивостей багатошарових вакуумно-дугових Ti/TiN-покриттів для підвищення тріщиностійкості зносостійких покриттів.
Structural state and physical-mechanical properties of multilayer vacuum arc Ti/TiN coatings
Keywords: вакуумно-дугові покриття; морфологія; структурний стан; фізико-механічні властивості; мікротвердість; модуль пружності; vacuum arc coatings; morphology; structural state; physical and mechanical properties; micro-hardness; modulus of elasticity; 621.793; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.106.0.37