Розробка поста технічного обслуговування та ремонту гальмівних систем легкових автомобілів на СТО у місті Харкові - Гаєвський, Дмитро Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
У кваліфікаційній роботі розроблено проект міської станції технічного обслуговування з організацією поста технічного обслуговування та ремонту гальмівних систем легкових автомобілів. Проведено технологічний розрахунок СТО, визначено річний обсяг робіт, кількість виробничих працівників, постів та площ виробничих приміщень. У роботі виконано планувальні рішення виробничого корпусу та поста ремонту гальмівних систем. Також здійснено підбір сучасного технологічного обладнання для виконання робіт з технічного обслуговування та ремонту гальмівних систем. Розроблено технологічні інструкції з виконання основних операцій обслуговування гальмівної системи автомобіля Skoda Octavia A5. Практичне значення роботи полягає у можливості використання розроблених рішень при проектуванні та організації роботи спеціалізованих постів технічного обслуговування легкових автомобілів.
Keywords: станція технічного обслуговування; гальмівна система; технологічний розрахунок; пост то і ремонту; технологічне обладнання; технологічні інструкції