Проект спеціалізованого поста з обслуговування АКБ у міський СТО - Добровольській, Едуард Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Об’єкт дослідження – процес обслуговування акумуляторних батарей. Мета проекту – зменшення трудомісткості робот, виробничої площі, поліпшення якості послуг з ТО акумуляторних батарей. Метод дослідження – розрахунковий. В дипломному проєкті було зроблено технологічний розрахунок СТО. В проєкті запропоновано втілення у виробничий процес СТОА поста з обслуговування акумуляторних батарей. Який було додатково оснащено необхідним для обслуговування акумуляторів обладнанням. Зокрема пропонується обладнати пост зарядним пристроєм УЗПС-24-40. З огляду на те, що об’єм робіт не дуже великий, створення акумуляторного поста дозволяє зекономити виробничі площі за рахунок перенесення робіт з акумуляторного відділення на пост. Розроблено технологічні інструкції технічного обслуговування АКБ. Проведено аналіз техніко-економічних показників виробничо-технічної бази СТО.
Keywords: виробничо-технічна база; акумуляторна батарея; ємність; електроліт; вольт-амперна характеристика; щільність; зарядний струм; модифікований заряд.