Підвищення безпеки дорожнього руху на перехресті просп. Героїв Харкова – вул. П’ятихатська у м. Харків - Демчук, Анна Павлівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Мета дослідження: Підвищення безпеки і комфорту учасників дорожнього руху на перехресті просп. Героїв Харкова – вул. П’ятихатська у м. Харків. Об’єкт: процес дорожнього руху на перехресті магістральної вулиці. Методи дослідження: натурні спостереження транспортних і пішохідних потоків, аналітичний, імітаційне моделювання. Отримані результати: проведено аналіз досвіду організації дорожнього руху і застосування світлофорного регулювання зокрема; представлено результати обстежень параметрів дорожнього руху і дорожніх умов на перехресті; розроблено сукупність заходів з улаштування велосипедної інфраструктури і забезпечення безпеки дорожнього руху; проаналізовано наслідки впровадження запропонованих заходів. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – розроблені заходи можуть бути застосовані для підвищення безпеки дорожнього руху на вулично-дорожній мережі міста Харків.
Keywords: безпека дорожнього руху; водій; транспортні потоки; перехрестя; світлофорне регулювання