Технологія будівництва автомобільної дороги «Немирів-Ілівці» IV категорії довжиною 12 км в Вінницькій області - Воронін, Олександр Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Під час виконання кваліфікаційної роботи був виконаний аналіз кліматичних умови Вінницької області, на основі цього був зроблений дорожньо-кліматичний графік. Прораховані параметри ґрунту для будівництва, розроблено відомість балансу земляних мас та загальні земляні об’єми робіт з використанням провідних машин для будівництва земляного полотна. Були розраховані загальні обсяги робіт і потреба матеріалів для будівництва, визначені мінімальні змінні темпи будівництва робіт. Розроблено калькуляції трудових витрат на земляні роботи та будівництво дорожнього одягу та проведено техніко-економічне порівняння двох варіантів дрібнозернистої асфальтобетонної суміші.
Keywords: земляне полотно; дорожній одяг; технологія; ЩПС; чорний щебінь; асфальтобетон; асфальтобетонна суміш; контроль якості робіт