Проєкт автодорожнього мосту через річку Сіверський Донець - Деркач, Артем Ігоревич (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
У кваліфікаційній роботі бакалавра виконано аналіз вихідних даних для проєктування та розробку варіантного проєктування збірно-монолітного залізобетонного мосту через річку Сіверський Донець. Зроблено обґрунтування призначення отвору моста та розрахунок збірної залізобетонної попередньо напруженої балочної прогонової будови. Пророблені питання конструювання основних елементів мосту (опор, прогонових будов, мостового полотна, деформаційних швів, регуляційних споруд), а також проаналізовані та призначені основні заходи з організації будівництва штучної споруди
Keywords: проєктування мосту; технічні положення; прогон; балка; несуча здатність; навантаження; епюра моментів; будівництво; армування